Že tradicionalna letna konferenca uporabnikov DDI bo letos potekala v Ljubljani, od 27. do 29. novembra 2023 v Hotelu Slon in tudi po spletu.  Letos jo gostimo Arhiv družboslovnih podatkov. DDI oziroma Data Documentation Initiative je mednarodni standard za opisovanje podatkov, ki so nastali v okviru anket in drugih metod opazovanja na področju družboslovja, vedenjskih znanosti, ekonomije in zdravstvenih ved.
Letno srečanje je priložnost za deljenje izsledkov in dobrih praks, ki pokrivajo področje standardov za opise podatkov, povezovanje DDI z drugimi standardi in tehnologijami, razvoj in implementacijo standardov, kritične poglede na DDI in več. Vabljeni, da se pridružite s prispevkom, plakatom, predavanjem ali delavnico. 
Letos so razpisane naslednje teme:
potrebe uporabnikov, učinkovite infrastrukture in izboljšana kakovost,uradna statistika,interoperabilnost, ponovna uporaba in souporaba metapodatkov,harmonizacija (meta)podatkov,spodbude za dokumentiranje podatkov,odprti podatki, metapodatki in povezani odprti podatki,metapodatki, podatki in etična vprašanja,uporaba strojnega učenja, umetne inteligence in avtomatizacije pri pripravi metapodatkov,programska oprema in orodja.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali dileme glede prijave prispevka, se obrnite na e-naslov: eddi23-prog@googlegroups.comPrispevke lahko prijavite do 4. septembra 2023 na povezavi. Več informacij najdete na spletni strani dogodka.

Veseli bomo, če vabilo posredujete kolegicam in kolegom, ki se ukvarjajo s to tematiko

Dostopnost