Pridružite se spletnemu predavanju v živo

REZERVIRAJTE SVOJE MESTO 

Predavanje bo potekalo preko platforme ZOOM, 11.2.2021 (četrtek) ob 10.00. (Povezavo prejmete na dan predavanja po e-pošti.)

VSEBINA PREDAVANJA IN RAZPRAVE

Vključevanje raziskovalcev v procese upravljanja raziskovalnih podatkov je zahtevno delo, saj je poleg vsebinske kompleksnosti potrebno tudi veliko tehničnih in organizacijskih veščin. Visokošolske in specialne knjižnice so pomembni deležniki pri spodbujanju kot tudi pri zagotavljanju številnih podpornih storitev na tem področju.

V predavanju vam bo mag. Miro Pušnik, direktor Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani predstavil priporočilo z naslovom The 6 Pillars of Engaging Researchers in Research Data Management (RDM), ki ga je pripravila delovna skupina LIBER in ki govori o vlogi knjižnic pri vključevanju raziskovalcev v procese upravljanja raziskovalnih podatkov.

CILJ PREDAVANJA

S predavanjem boste dobili osnovna znanja, kako pristopiti k raziskovalcu in ga vključevati v proces upravljanja raziskovalnih podatkov.

KOMU JE PREDAVANJE NAMENJENO

Predvsem visokošolskim knjižničarjem in zaposlenim v podpornih službah Univerze v Ljubljani.

KAJ JE ŠE POTREBNO VEDETI

Predavanje bo snemano in predvajano na Youtube, medtem kot bo drugi del – razprava anonimna. Obenem vas vljudno vabimo, da nam sporočite vsa morebitna vprašanja.

Prejmete tudi potrdilo o udeležbi.

PREDAVATELJ

mag. Miro Pušnik

Miro Pušnik je direktor Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani. Med drugim je aktiven na področju zagotavljanja infrastrukture odprte znanost in član delovne skupine EOSC Rules of Participation in Leaders Group pri kOAliciji S. Vsako leto je član organizacijskega odbora priprave strokovnega srečanja Pogled na odprto znanost (Focus on Open Science).

Dostopnost