Pridružite se nam v četrtek, 10. septembra, na dvournem forumu, ki poudarja vlogo odprte znanosti in odprtih skladišč v kontekstu COVID-19.
Na forumu bo predstavljenih več skupnih pobud z vsega sveta, katerih namen je izboljšati odkrivanje in dostop do raziskovalnih rezultatov COVID-19. Udeleženci se bodo seznanili s kritično potrebo po odprti znanosti v času pandemije, novimi poteki dela in praksami, ki jih lahko sprejmete v vašem lokalnem okolju, ter opredelili možna področja mednarodnega sodelovanja.
OpenVirus je skupni britansko-indijski projekt, ki temelji na odprtem repozitoriju, za pridobivanje multidisciplinarnega semantičnega znanja o virusnih epidemijah (vključno s COVID-19) z analizo deset tisoč ali člankov, ki jih lahko najdemo v napovedih / preprečevanju / ublažitvi virusnih epidemij.
OpenAIRE COVID-19 Gateway je portal, ki omogoča dostop do publikacij, raziskovalnih podatkov, projektov in programske opreme, ki je lahko pomembna za virusno bolezen Corona (COVID-19). Prehod OpenAIRE COVID-19 združuje zapise, povezane s COVID-19, jih povezuje in zagotavlja enotno dostopno točko za odkrivanje in navigacijo.
Kanadska pobuda COVID-19 Open Repository Initiative je skupni projekt, ki ga vodi Kanadsko združenje raziskovalnih knjižnic za identifikacijo in zagotavljanje čim večjega števila kanadskih rezultatov v zvezi s COVID-19 prek glavnih sistemov za odkrivanje, vključno s prehodom OpenAIRE COVID-10.

Forum bo potekal od 14h do 16h po UTC (glej https://time.is/UTC) v četrtek, 10. septembra 2020
Registrirajte se na https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAtcOquqzMsGdZzYjeohM4WibDXcJRelnm5

Novico si oglejte tukaj:

https://www.coar-repositories.org/news-updates/coar-forum-on-covid-19-and-open-science/

Dostopnost