21. – 23. julij: https://www.un.org/en/library/OS21. Konferenca bo virtualna, registracija pa brezplačna: https://un.libcal.com/event/7964268. Prosimo, pridružite se razpravam, delite s svojimi kolegi in jih povabite k sodelovanju!

Od spoprijemanja s pandemijo do reševanja podnebnih sprememb bodo oblikovalci politik, glavni akterji mednarodnih organizacij, knjižničarji, založniki in raziskovalci sodelovali v javnem dialogu, ki se bo osredotočil na to, kaj se je Odprta znanost naučila od COVID-19, in kako to lahko uporabimo pri ukrepanju na svetovni ravni. podnebne krize na stičišču znanosti, tehnologije, politike in raziskav.

Ta tridnevna konferenca, ki jo organizirata Oddelek za globalne komunikacije, Knjižnica Daga Hammarskjölda in Oddelek za ekonomske in socialne zadeve, Oddelek za trajnostni razvoj, bo v Združene narode prinesla globalno razpravo o odprtih znanstvenih in podnebnih ukrepih ter poudarila nacionalne in mednarodne politike in pobude za odprto znanost po vsem svetu. V sodelovanju s svetovno skupnostjo Odprte znanosti bo konferenca sodelovala tudi z voditelji zgodnjih poklicnih poti, ki bodo v času zapiranja spodbujali odprtost na področju raziskav in izobraževanja, ter jih vabila v pogovor z uveljavljenimi voditelji in oblikovalci politike na tem ključnem področju Združenih narodov.

Dostopnost